Teknolojideki Yeni Mucize Akıllı Saatler



Google, dijital gözlük üzerinde çalışadursun, henüz birçok eksiği olan bu teknolojinin hayatımızı domine etmesine yıllar var. Ancak akıllı saatler çoktan pratik ürüne dönüştü ve her an kollarımızı istila edebilirler.


Tabletler üç sene önce ortaya çıktığında çoğumuz aslında on­lara hazırdık. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar uzun süre­dir hayatımızdaydı. iPhone 2005 yılında piyasaya çıkmış ol­masına rağmen. Palm veya Handspring gibi avuç içi bilgisa­yarlar 90' ların sonundan beri kullandığımız cihazlardı ve teorik olarak, avuç içine sığan minik tabletler gibi işlev görüyorlar­dı. Daha da ötesi. Microsoft 2000'li yılların başında dokunmatik ekranlı tablet konseptini ilk kez duyurmuş, ürünleri piyasaya da sürmüştü. Ancak iş dünyasına hitap eden bu tabletler. Stargate At-lan t is dizisindeki bilim adamlarının elindeki süslerden öteye geçe­medi. Microsoft tabletleri o kadar “zamanından önce" piyasaya çıkmış ürünlerdi ki. onlara ancak bilim kurgu film ve dizi yapımcıları ilgi göstermişti. Bu da çok ironik bir durumdu. Hatta Bill Gates, bu ay yaptığı bir açıklamada Microsoft’un zamanın ötesinde ürünler geliştirme hatasını çok yaptığını itiraf ettiğinde hepimi­zin aklına bu örnekler geldi.

 Dolayısıyla. iPad mobil internetin ve gelişmiş görüntüleme teknolojilerinin avantajlarını kullanarak, yıllardır denenen ama bir türlü tutmayan tablet konseptini doğru zamanda halka ulaştır­mış bir üründü ve başarısını bu doğru zamanlamaya borçluydu.
Şimdiyse, teknoloji dünyası yeni bir “doğru zamanlanmış ürün“ devriminin eşiğinde duruyor olabilir. Yine Microsoft'un yıl­lar önce piyasaya sürdüğü. Bili Gates’in 2000'lerin başındaki bir konuşmasında heyecanla bahsettiğini hatırladığımız, ancak zama­nından çok önce üretilmiş bir konsept olan “akıllı saatler için doğ­ru zamanın geldiği anlaşılıyor.
Özellikle, fanatik bir müşteri kitlesi bulunan ve piyasaya çıkar­dığı her ürünü, “müritlik derecesinde firmaya bağlı olan müşteri­lerine yüksek sayılarla satabilme başarısına ulaşmış Apple’m akıllı telefonunu piyasaya sürme vakti yaklaştıkça, akıllı telefonlara dik­katimizi daha fazla yoğunlaştırmamız gerekiyor.
 Bugün piyasada Sony ve Motorola gibi çok güçlü elektronik devlerinin de dahil olmak üzere. civarında önemli markanın akıllı saatini bulmak mümkün. Ayrıca, “Çin malı ’ noname akıllı saatleri bu hesaba katmıyoruz.
Akıllı saat aslında kolumuzda taşıdığımız minik bir akıllı telefon. Bu Android ve yakında İOS işletim sistemiyle çalışacak olan akıllı saatlerin birincil görevi, insanları telefonlarını sürekli ellerinde taşımaktan kurtarmak. Aynı. 90'lardaki bilimkurgu yapımlarında gördüğümüz gibi, kolumuzdaki saate doğru konuşup kolumuzdaki saatten gelen sesle telefon görüşmesi yapabileceğiz. Telefon ise ofisimizin bir köşesindeki masada, otomobildeki çantamızın içinde veya evde o anda oturduğumuz noktadan uzakta bir masanın üzerinde duruyor olabilir. Bu mesafe artık telefonumuzla etkileşmek için mesele olmayacak çünkü kolumuzdaki akıllı saatin dokunmatik LCD ekranından telefonu kontrol edebileceğiz. Kablosuz bağlantıyla birbirine bağlı olacak olan telefon ve saat sürekli iletişim halinde olacak. E-postalarımızı, SMS'lerimizi, YouTube videolarını, sosyal medya güncellemelerini kolumuzdaki saat üzerinden kontrol edebileceğiz. Ayrıca pek çok sağlık ve spor uygulamasını da bu saat üzerinden çalıştırabileceğiz.
Apple'ın çok yakında kendi ürününü piyasaya sürmesiyle büyük bir patlama yapmasını beklediğimiz akıllı saatlerin ha¬yatımıza hücum etmesine hazır olalım.

0 yorum:

Copyright © 2012 Incelemedia | Teknoloji ve Medya Inceleme.