iPhone'dan sonra iWatch

     
      Bugün için pek yaygın olmasa da hemen her teknoloji şirketinin hemfikir olduğu bir konu var: "Giyilebilir teknolojiler geleceğin trendi olacak". Bu bağlamda Cookoo Watch ve Pebble gibi şirketle bugünden geliştirdikleri akıllı saatlerle kullanıcılarına bir saatin ötesinde yeni bir deneyim yaşatıyor.
      Bu iki firma dışında akıllı saatlerle başka kimler ilgileniyor? İnternet devi Google'a yakın bir kaynağa göre şirket halihazırda bir akıllı saat üzerinde çalışıyor. Zaten akıllı gözlük ile giyilebilir teknoloji alanında radikal bir adım atan Google'ın böylesi bir kol saati üzerinde çalışması duyanları pek şaşırtmıyor.
      Peki Apple akıllı saatin neresinde? Apple'dan bugüne dek akıllı saatlerle ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak şirketin aldığı bir takım patentlere bakıldığında Apple'ın akıllı saatlerde kullanması muhtemel bazı donanım ve teknolojilerden haberdar oluyoruz. Bunun dışında Apple'a yakın kaynaklar da şirketin akıllı saat işinden fazla geri durmayacağının altını çiziyor.
      Apple'ın akıllı saatlerinin ismi kuvvetle muhtemel iWatch olarak anılacak. Bunun dışında gelişmiş özellikleri olduğu için standart bir saate göre güç sorunu yaşayacağından kablosuz şarj imkanı da bulunacak. Böylece kullanıcılar telefonlarının aksine saatlerini sık sık kollarından çıkarıp şarj etmek durumunda kalmayacak.
      Bunun dışında akıllı saatiniz bedeninizi de yakından inceleyecek. Örneğin yürüme hızınızı, kat ettiğiniz mesafeyi, yaktığınız kaloriyi ve tansiyonunuzu an ve an size bildirebilecek.
      NFC teknolojisi sayesinde kredi kartı olmaksızın alışverişlerde ödeme yapabilmenize imkan verecek olan iWatch ile film izleyip müzik dinleyebileceksiniz.
      Son olarak Siri uygulamasının da iWatch'ta yer alacağını düşündüğümüzde sesli komutlarla saatimizi kullanabileceğiz.

1 yorum:

  1. Çok detaylı ile yazılan güzel. Ben sizin bilgi gibi. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Devam. ucuz iphone

    YanıtlaSil

Copyright © 2012 Incelemedia | Teknoloji ve Medya Inceleme.