Vizyondakiler.. 20 Eylül 2013

ZAFERE HÜCUM

        İki kez Oscar kazanmış olan Ron Howard (A Beautiful Mind, Frost/Nixon) iki kez Oscar’a aday olmuş senarist Peter Morgan’la (Frost/Nixon, The Queen) James Hunt ve Niki Lauda arasındaki acımasız rekabeti muhteşem bir şekilde anlatan Rush için bir araya geldi.

Epik aksiyon/dram filmi Rush’ta, Chris Hemsworth (The Avengers) karizmatik İngiliz James Hunt’ı, Daniel Brühl (Inglourious Basterds) ise disiplinli ve mükemmeliyetçi olan Avusturyalı Niki Lauda’yı canlandırıyor. Grand Prix yarış pistindeki çekişmeleri, bu iki sıra dışı karakter arasındaki farkı özetliyor. 

Formula 1 yarışlarının ihtişamlı döneminde geçen Rush dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin (yakışıklı İngiliz Hunt ve disiplinli, zeki rakibi Lauda’nın) heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatlarına da dahil olduğumuz filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için bir kısa yolun bulunmadığı ve asla hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

Olivia Wilde (TRON: Legacy) ve Alexandra Maria Lara’nın da (The Reader) rol aldığı Rush’ın yapımcılığını Andrew Eaton (A Mighty Heart), Howard, Oscar ödüllü Brian Grazer (Apollo 13, A Beautiful Mind), Eric Fellner (Senna, Tinker Tailor Soldier Spy), Morgan ve Brian Oliver (Black Swan), idari yapımcılığını ise Cross Creek Pictures, Exclusive Media, Todd Hallowell ve Tim Bevan üstleniyor. 

ALEX CROSS

    Psikoloji eğitimi almış cinayet masası detektifi Dr. Alex Cross, bir yakının öldürülmesi üzerine bir katilin peşine düşer ve Picasso olarak anılan bu suçlunun ilk cinayeti olmadığını öğrenir. Kedi fre oyununa dönen kovalamacada, işler kişisel boyut alınca Cross kendi ahlaki ve psikolojik sınırlarını da zorlayacaktır.

VAMPİR KIZ KARDEŞLER

    12 yaşındaki vampir kız kardeşler Silvania ve Dakaria, evleri Transylvania'dan ayrılıp Almanya'nın bir kasabasına taşındıklarında büyük bir sorunla karşılaşırlar. Öncelikli sorunları insanların arasında yaşamayı öğrenecek olmalarıdır. Sadece geceyarısından sonra uçabilmekte ve süper güçlerini kullanamamaktadırlar. İnsanların arasında yaşamayı istemeyen Dakaria evlerine geri dönmeleri konusunda ısrar ederken, Silvania bu insancıl yaşama ayak uydurmaya çalışmayı tercih etmektedir. Okul yaşamları oldukça zorlu bir şekilde devam ederken, sürekli beklenmedik sorunlarlarla karşılaşmaktadırlar. Özellikle de komşularından birinin Dirk van Kombast isimli bir vampir avcısı olması işleri iyice zorlaştırır.
    Vampir Kız Kardeşler (Die Vampirschwestern), Franziska Gehm'in romanından sinemaya uyarlandı.

DİANA


Tüm dünyanın tanıdığı ve sevdiği Galler Prensesi Diana’nın hayatının son iki yılına ışık tutan bir film “Diana”.

Akademi ödüllü güzel oyuncu Naomi Watts’ın canlandırdığı Prenses Diana rolü, içinde çok naif ve tutkulu bir kadını barındıran bir aşkın hikâyesi. Naveen Andrews (The English Patent) Naomi Watts’a Dr. Hasnat Khan rolünü canlandırarak eşlik ediyor. Oliver Hirschbiegel’in yönetmen koltuğuna oturduğu Diana’da gerçek aşkın bir kadının her kim olursa olsun, hayatını nasıl değiştirebileceği tüm duygusallığıyla işleniyor.

MERYEM


      17- 18 yaşlarında, güzelliği ile tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’e, aynı kasabada yaşayan ve oğulları İstanbul’da çalışan bir aile talip olmuş ve 10 gün içerisinde nişan, kına gecesi ve düğün yapılmıştır. Meryem ‘in Kocası Mustafa, düğünden ancak bir kaç gün önce gelmiş ve 6 gün evli kaldıktan sonra  “Bir düzen kurar, seni de İstanbul’a alırım” diyerek yaşadığı şehir olan İstanbul’a dönmüştür. Kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşamaya başlayan Meryem, bir yandan hasret çekerken, bir yandan da umudunu korumaktadır. En önemlisi de evin her türlü hizmetini görmeyi görev saymıştır kendine. Çünkü o evde gelin olarak bulunmasının asıl nedeni iyi hizmet etmesi içindir. 
Meryem bir yandan da çocuk yapamadığı için üstü örtülü bir dille suçlanmaktadır. Bu arada beklenmedik bir gelişme olur. Askere gitmeden önce Meryem’e aşık olan Murat, terhis olup gelir. Ama gelen Murat, giden Murat değildir. Askerde yaşadıkları ona ağır gelmiş, uzun süre psikolojik tedavi görmüştür. Murat'ın gelişiyle Meryem'in hayatı değişecektir.

MENEKŞE'DEN ÖNCE


      İki kardeşini (Menekşe ve Koray Kaya) 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'ndeki yangında kaybeden ve bu katliamdan sonra dünyaya gelen Menekşe, bu felaketi araştırmaya karar vererek, o günlerin ve yaşananların peşine düşer. Menekşe'nin bu arayışının öyküsünü anlatan belgesel, Sivas Katliamı'nı siyaset yönünden çok o günün tanıklarını göz önüne getirerek onlarla konuşarak, yaşanan acıyı tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Belgeselde, öyküleri şu ana kadar çok fazla konu edilmeyen, katliamda ölen tanınmış aydınların değil de, aslında sadece şenliklere katılmak üzere oraya gelmiş olan sıradan Alevi vatandaşların öykülerini tüm ağırlığıyla anlatıyor.
Belgeselin yönetmenliğini gazeteci-yazar Soner Yalçın üstlenirken müziklerine de ünlü piyanist Fazıl Say imza attı.



.

147 yorum:

  1. İyi günler,

    Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) olarak dijital ortamda kaliteli içerik üreten içerik yaratıcılarının sesini geniş kitlelere duyurmak amacıyla bir platform kuruyoruz. Sitenizde yer alan kaliteli içeriğiniz sebebiyle bu platformda sizinle de işbirliği yapmak istiyoruz. Konuya ilişkin bilgi paylaşımında bulunmak üzere size ulaşabileceğimiz elektronik posta adresiniz ve iletişim bilgilerinizi blog ismiyle birlikte bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.


    Görüşmek üzere.

    T.C. Başbakanlık BYEGM

    www.facebook.com/BBYEGM
    twitter.com/byegm

    email:portal@byegm.gov.tr

    YanıtlaSil
  2. https://incelemedia.blogspot.com/2013/09/vizyondakiler20-eylul-2013.html?showComment=1548151338921#c3277007691080614088

    YanıtlaSil
  3. Номенклатура воздействий, направленных на предвидение будущего, называется хиромантия. Мы будем вместе гадание руны - это проверенный метод узнать судьбу с использованием каких-либо вещей и рецептур. Таинственные силы и всякого рода условия гадания деятелями науки не описаны, тем не менее различные люди верят в это. Происхождение Таро окутано завесой тайны, ибо стопроцентно ни один человек не имеет понятия, с чего вдруг они пришли. Древние карты сопровождали человечество в процессе зафиксированной истории. Есть информация, что карты Таро поначалу возникли ещё в колыбели зарождения человечества - Египте.

    YanıtlaSil
  4. Какая угодно сделка на ссылка на hydraruzxpnew4af обеспечивает посетителям высочайший показатель безопасности. Безымянная покупка производится лишь в закрытой интернет-сети. Многие люди догадываются о форуме Hydra, а зайти на него довольно запутано. Покупателю нет причины подвергать себя опасности, организуя покупку у продавца продукта.

    YanıtlaSil

Copyright © 2012 Incelemedia | Teknoloji ve Medya Inceleme.