Cortex ile Işık Hızında Sosyal Medya Paylaşımları Yapın

Beğendiğiniz bir içeriği sosyal medya hesaplarınızda paylaşırken hiç vakit kaybetmeye tahammülünüz yoksa Cortex'i fazlasıyla çok seveceksiniz.

Paylaşıma yönelik eklenti ve servislerin en öncelikli ni­teliği hiç şüphesiz pratiklik ve hız. URL kısaltma servislerinin kısaltılmış adresi otomatik olarak panoya kopyalama­sından tutun da o anda adres çubuğundaki adresi tek tıkl­amayla kısaltıp sosyal ağ hesaplarınıza gönderen eklentile­re kadar birçok araç bu durumun birer ispatı. Cortex, durumu bir adım öteye taşıyarak paylaşım hızınızı adres çubuğu ya da aktif sayfa gibi zorunluluklardan da ba­ğımsız olarak artırıyor. Facebook, Twitter, Thumblr ve lns­tapaper gibi popüler servisleri destekleyen Cortex, kısa za­manda Google Chrome'un en popüler eklentileri arasına girmeyi de başardı.



01. Google Chrome'a şimdiye kadar görülerı en hızlı paylaşım  deneyimini sağlayan eklentinin adı, yukarıda da okuduğunuz gibi­ Cortex. Web tarayıcınıza bu uzantıyı yüklemek için pencerenin sağ üst­ kısmında butunan İngiliz anahtarı.simgesine tıklayıp "Araçlar> Uzan­tılar> Daha fazla uzantı edin" yolunu izleyebilirsiniz.­





02. Açılan "Chrome Uzantıları Kütüphanesi" web sayfasının üst kısmında bulunan arama kutucuğuna "cortex" yazın ve uzantı
kütüphanesinde hızlı bir arama yaparak web tarayıcınıza yüklemek istediğiniz eklentiye ait resmi kaynak tarafından da onaylanan uzantı sayfasına ulaşın.

03. Bit.ly URL kısaltma servisi resmi eklentisinin bağlantısına tıkladıktan sonra "Yükle" butonuna basın. Yükleme işlemi başladıktan sonra Chrome sizden bir kez daha onay isteyecek. Bu güvenlik sorusuna da "Yükle" yanıtını vererek eklentiyi kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.





04. Kurulum tamamlandıktan sonra karşınıza desteklenen sos­yal ağların göründüğü bir pencere gelecek. Bu ağlardan o anda giriş yaptıklarınızın altında bulunan "Connect" butonuna ba­sarak hesabınızı Cortex'e tanıtıp paylaşmak istediğiniz linklere fare ile basılı tutarak Cortex'i görüntüleyebilirsiniz.





0 yorum:

Copyright © 2012 Incelemedia | Teknoloji ve Medya Inceleme.