Google NEXUS 4


Nexus'un yeni serisi için Google bir kez daha üreticisini değiştirdi. LG Nexus 4'ü tamamladı ve Koreliler açıkçası Samsung'dan daha cazip bir akıllı telefon ortaya çıkartmışlar. Mat görünümlü kasa plastikten, ama görünüşü çok zarif ve kesinlikle plastik gibi durmuyor. Cihaz sadece 9 mm kalınlığında ve çok hafif, örneğin rakibi Nokia Lumia 920'den 140 gr. daha hafif. Yine de bu şık kasaya giriş yok, yani batarya cihaza monte ve çıkmıyor, 8 veya 16 GB'lık modellerden birini seçebiliyorsunuz.
Cihazın işletim sistemi son sürüm olan Android 4.2, 4 çekirdekli işlemciyi destekliyor ve sorunsuz bir kullanım sağlıyor. iPhone seviyesinde bir donanım bu. Ana ekranın kişiselleştirilebilmesi, yeni kısayollar ve geliştirilmiş T9 cihazın öne çıkan özellikleri. Bir kelimeyi sadece sadece bir kere kaydetmek yeterli ve cihaz bu kelimeyi kullanabileceğiniz her uygulamada hafızasından yükleyebiliyor. Sistemin web sayfalarındaki hızı da etkileyici. Bununla birlikte 6,15 saatlik online ömrü gayet yeterli.
Kocaman 4,7 inçlik ekran keskin kontrastlı ve parlaklık seviyesi oldukça iyi. IPS panelli "AMOLED" ekranında renkler oldukça parlak. Standartlarının altındaki fiyatıyla cihazın eleştirilecek yanı az. Kamera ise tamamen ayrı bir hikaye. 8 megapiksellik bu kameranın çektiği resimler oldukça bulanık. Fakat cihazın ses kalitesiyse en az kamerasının kötü olduğu kadar iyi ve övgüyü hak ediyor.

0 yorum:

Copyright © 2012 Incelemedia | Teknoloji ve Medya Inceleme.