Dizüstü Bilgisayarınızın Piline Bakım Yapın




Sanılanın aksine; piller bakım yapılamayacak ve performansı artırılamayacak donanımlar değildir. Yeter ki hangi aracı ve ne şekilde kullanacağınızı bilin.

Dizüstü bilgisayar pilleri, hakkında en çok efsane üreti­len bilgisayar donanımları arasında başı çekerler. Aldığı­nız ilk günden beri pili hiç şarj etmeyenler, dizüstü bilgisaya­rı sürekli prize takılı olarak kullananlar, pili durmadan boşaltıp dolduranlar, yeni teknolojilerle gerekliliği kalmamış olsa da ilk şarjı 12 saat boyunca yapanlar ... Sizin de bildiğiniz gibi bu listeyi satırlarca uzatmak mümkün. 

Pillerin en doğru kullanımı prizde kullanma imkanı oldukça bil­gisayarı şebekeye takılı kullanmak ancak en azından 2-3 gün­de bir pilin boşalıp dolmasını sağlayarak hücrelerin tembelleş­mesini önlemektir. Elbette bu döngüye her zaman uyamazsı­nız ancak mümkün olduğunda uygulamak iyiliğinize olacaktır.





 01. Kullanım döngüsü olması gerektiği gibi işlemeyen (doğal olarak hiç bir pil yüzde yüz doğru biçimle kullanılamaz) pillerin içinde bulunan akıllı hücreleri mümkün olduğunca düzenleyerek pil performansını ve kullanım ömrünü artıran uygulamayı www.batterycare.net adresinden indirebilirsiniz.




02. Yalnızca 1,4 MB büyüklüğünde olan ve Türkçe dil desteği de bulunan BatteryCare uygulaması bu kullanışlı özelliklerinin yanına ücretsiz lisans ile sunulması da ekliyor. Kurulumu hızlıca tamamlayabilirsiniz. Uygulamada herhangi bir kötü amaçlı yazılım ya da reklam modülü bulunmuyor.






 03. Kurulum tamamlandıktan sonra BatteryCare'i sistem bildirim alanına yerleşen mavi renkli pil simgesine çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Aynı simgeye sağ tıklayıp "Ayarlar" seçimini yaparak ise uygulamanın tüm gelişmiş ayarlarının bulunduğu denetim penceresini açmanız mümkün.



04. BatteryCare sisteminizde yüklüyken pilinize bakım yapmak için ek bir işlem yapmanız gerekmiyor. Belirli bir şarj deşarj döngüsünden sonra uygulama sizi otomatik olarak uyarıp gerekli iyileştirme işlemini yapacaktır. Yazılımın birçok donanım ve inceleme sitesinden ödül aldığını belirtelim.




0 yorum:

Copyright © 2012 Incelemedia | Teknoloji ve Medya Inceleme.